دکتر رضا مدرک دکترای امنیت شبکههای حسگر بیسیم خود را از دانشگاه Malardalen سوئد اخذ نمود و به عنوان کارشناس امنیت سایبری در موسسه RISE SICS مشغول به فعالیت بوده است. او در سال های اولیه فعالیت خود به تدریس زبانهای برنامه نویسی، سیستمها و فناوریهای چند رسانهای در موسسه فناوری اطلاعات COMSATS در پاکستان پرداخت و پس از آن مرکز تحقیقاتی SEC را در سوییس تاسیس نمود. دکتر رضا همچنین با گروه NES که یکی از بهترین گروههای فعال در حوزه اینترنت اشیا در اروپا به شمار میرود همکاری کرده و سابقه مشارکت در پروژههای “سیستمهای شبکهای”، “همکاری بیشتر اشیا متصل” و “معرفی شبکههای حسگر” را داشته است.
او در پروژههای متعددی در زمینه اینترنت اشیا نظیر پروژه Eurostars SecureIoT (طرح ایجاد امنیت مبتنی بر تاییدیه برای منابع محدود اینترنت اشیا)، NobelGrid (طراحی مدلهای درآمدساز و جدید کسب و کار برای شبکههای هوشمند انعطافپذیر)، SeCThings (طراحی پلتفرم ابر حسگر باز برای اینترنت اشیا تعاملی)، INSECT (معرفی راهکارهای یکپارچه برای اینترنت اشیا)، GINSENG (طرح کنترل عملکرد شبکههای بیسیم) و طراحی نرم افزار contiki (طراحی سیستم عاملی برای دستگاههای اینترنت اشیا توسط تیم RISE SICS) مشارکت داشته است و به عنوان ویراستیار مجله اینترنت اشیا IEEE فعالیت دارد.
دکتر رضا در دوران کاری خود مقالاتی با عناوین “ایجاد اینترنت اشیا با استفاده از بلوتوث هوشمند و شبکههای ادهاک”،”Axiom – امنیت مبتنی بر پروتکل DTLS در ارتباطات گروهی اینترنت اشیا” و “ترکیب ذخیره سازی محرمانه با چارچوب ارتباطات برای اینترنت اشیا” را در مجلات امنیت و شبکههای ارتباطی، Elsevier و ACM منتشر کرده و کتابهای متعددی چون “سیستمهای سایبری-فیزیکی” و “کاربردهای اینترنت اشیا از تحقیق و نوآوری در بازار تا گسترش آن” را تالیف کرده است.
او در طی دوران فعالیت خود جهت سخنرانی به کنفرانسها، و نشستهای علمی و متعددی نظیر دوازدهمین کنفرانس امنیت آینده (با موضوع اینترنت اشیا و امنیت آن)، کنفرانس هفتگی اینترنت اشیا 2017 (با محوریت حفظ امنیت دستگاههای محدود شده از طریق آدرس دهی) دعوت شده و یک مصاحبه با رادیوی سوئد با موضوع امنیت اینترنت اشیا انجام داده است. او همچین به عنوان عضو هیئت اجرایی در چهارمین کنفرانس جهانی اینترنت اشیا IEEE (فوریه 2018، سنگاپور)، سومین کنفرانس بین المللی اینترنت اشیا، کلان داده و امنیت (مارس 2018، پرتغال) و ششمین نشست بین المللی امنیت و حفظ حریم شخصی در اینترنت اشیا (دسامبر 2017، چین) مشارکت دارد.
مرکز اینترنت اشیا
مرکز اینترنت اشیا ایران، به عنوان یک گروه پیشرو در این زمینه، از سال 1395 با همکاری جمعی از اعضای هیئتعلمی، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاههای معتبر کشور به منظور تحقیق و پژوهش سازمانیافته در این زمینه، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است. این مرکز یکی از اولین مراکز تحقیقاتی در این زمینه است.