مرکز اینترنت اشیا ایران » درباره اینترنت اشیا » کاربرد های اینترنت اشیا » زنجیره تامین مبتنی بر اینترنت اشیا
زنجیره تامین مبتنی بر اینترنت اشیا
این مطلب را به اشتراک بگذارید
با ایجاد ارتباط بین اقلام با فناوری اطلاعات از طریق دستگاههای هوشمند تعبیهشده و یا از طریق استفاده از شناسه های منحصربهفرد و داده های حامل که میتوانند ارتباط هوشمند با حمایت از زیرساخت های شبکه و سیستمهای اطلاعاتی برقرار کنند، کل فرآیندهای تولید را میتوان بهینهسازی کرد و کل چرخه حیات محصول را میتوان از تولید به مصرف کنترل نمود. با برچسب اقلام و محتواها، اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت کارگاه، محل وضعیت ماشینآلات تولید میتوان به دست آورد. اطلاعات مفید برچسبها بهعنوان داده های ورودی میتواند برای تولید برنامه تصفیهشده و بهبود تدارکات عمل کند. خودسازماندهی و راهحلهای هوشمند تولید میتواند در کنار آیتمهای طراحی شناسایی شود.
اطلاعات متصل شده به یک شی و ریز پردازش از تولید تا پایان چرخه حیات ممکن است جداییناپذیر باشد، تاریخ تولید یک شیء و وضعیت فعلی آن میتواند تحت نظارت مداوم باشد و یا بر روی برچسب ذخیره شود و یا در داخل سیستم اطلاعات قرار بگیرد. اطلاعات نشاندهنده سابقه استفاده از یک محصول, که شامل اطلاعات ارزشمندی برای طراحی محصول، بازاریابی و طراحی خدمات مربوط به محصول است و همچنین باعث تصمیمگیری نهایی برای بازیافت، تولید دوباره یا دفع محصول بهطور ایمن و سازگار با محیطزیست میشود.
مدیریت اطلاعات:
اینترنت اشیاء با هوشمندسازی کالاها این امکان را برای مشتریان فراهم میآورد تا اطلاعات کامل کالا را از مواد خام تا تولید از طریق اینترنت در اختیار داشته و برای تصمیمگیری خرید از آنها استفاده نماید. این اطلاعات میتواند شامل اطلاعات مواد تشکیلدهنده، اطلاعات فرایند تولید، اطلاعات مربوط به شرکت تولیدکننده، اطلاعات توزیعکنندگان، ضمانت کالا و یا سایر اطلاعات موردنیاز مشتری باشد.
پیگیری و ردیابی سفارشات:
اینترنت اشیاء با کدگذاری هر سفارش و تعبیه اطلاعات موردنیاز در آن، این حوزه از تجارت الکترونیک را پوشش داده است. اطلاعات تعبیهشده در سفارشات، با استفاده از تکنولوژی شناسایی امواج رادیویی در هر نقطه از فرایند تولید تا تحویل خواندهشده و به سیستم متمرکز جمعآوری دادهها ارسال میگردد. بنابراین، مشتریان قادرند سفارشات خود را در زمان واقعی ردیابی کرده، و از سرنوشت سفارش خود باخبر شوند.
حملونقل و جابهجایی کالا:
از مهمترین بخشهای تجارت الکترونیک، حملونقل و جابهجایی کالا میباشد. این بخش را میتوان به شکلی مدیریت نمود که جابجاییها بهطور کامل و دقیق قابلرؤیت باشد. با هوشمندسازی کالاها و تجهیز وسایل نقلیه به سیستمهای موقعیتیاب جهانی[1]، فناوری اینترنت اشیاء قادر خواهد بود مقدار کالای در حال حمل و نیز مبدأ و مقصد سفارش را مشخص نماید.
تحلیل و پیشبینی بازارهای رقابتی:
با اجرای فناوری اینترنتی از اشیاء، شرکتها قادرند بهتمامی محصولات خود بهصورت آنلاین نظارت داشته و اطلاعات کاملی نسبت به فرایندهای طی شده توسط کالا گردآوری نمایند. باوجود یک پایگاه اطلاعات قوی و یکپارچه، آنها نهتنها برگردش اطلاعات در فرایندهای تجاری و اشتراکگذاری اطلاعات میان طرفهای معامله اشراف دارند، بلکه قادرند این دادههای تجاری را بهصورت دقیق و درلحظه مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. شرکتها همچنین از این طریق میتوانند بازارهای رقابتی خود را مورد تحلیل قرار داده و روند تجاری آینده خود را برای تصاحب سهم بازار از تولیداتشان به بهترین نحو پیشبینی نمایند، در حقیقت این امر میتواند توانایی شرکتها را در پاسخ به بازار بهبود بخشد.
اتوماسیون تولید:
از مهمترین کاربردهای فناوری اینترنتی از اشیاء در بخش تولید، فعالسازی سیستم اتوماسیون میباشد که در آن شناسایی و ردیابی مواد و محصولات امکانپذیر میگردد. درنتیجه این قابلیت هزینه اشتباهات نیروی انسانی تا حد قابلتوجهی کاهش خواهد یافت. با هوشمند سازی کالاها در بخش تولید، علاوه بر شناسایی و ردیابی دقیق مواد اولیه و قطعات یدکی در طول فرایند تولید، میزان ضایعات و خرابیها نیز بهصورت دقیق قابلسنجش میباشد. این قابلیت امکان شناخت گلوگاهها و نقاط ضعف در تجارت الکترونیک را برای مدیران فراهم میآورد.
عضویت در خبرنامه
برای دریافت اخبار، اطلاعیه ها و دوره های سایت می توانید در خبرنامه عضو شوید.
مطالب پیشنهادی
امضای اولین تفاهمنامه همکاری اداره کل فنی و حرفهای استان البرز و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا در راستای آموزش مهارت محورIoT در کشور
بر اساس این تفاهمنامه، اداره کل فنی و حرفه ای استان البرز نسبت به تهیه سند حرفه هوشمندسازی و گسترش دورههای مرتبط با این حوزه
گذار از ارائه خدماتی ارتباطی به خدمات دیجیتالی
با ظهور فناوریهای نوین؛ آینـده کلیـه صنایـع و بخشها، دیجیتـال خواهـد بـود و ایـن تنهـا مختـص صنایـع خاصـی ماننـد هایتـک، الکترونیک و سـرگرمی نیسـت؛ بلکـه
لایو اینستاگرامی تجربه های برگزاری بوت کمپ IoT در کشور
در سال های اخیر با ورود فرهنگ کارآفرینی به کشور مفاهیم مربوط به این حوزه نیز در جامعه نمود پیدا کرده اند . یکی از
توسعه راهکارهای اینترنت اشیا با لینکنت و کایوت
در راستای همکاری شبکه لینکنت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا، امکان یکپارچهسازی پلتفرم سختافزاری کایوت و بستر LoRaWAN لینکنت برای کاربران فراهم گردید. طراحی و