درباره اینترنت اشیا

اینترنت اشیا یک چارچوب بسیار گسترده است که در این بخش سعی شده به هر یک از مفاهیم، لایه‎‌ها و کاربردها به صورت مجزا پرداخته شود و یک دید کلی به علاقه‌مندان به منظور آشنایی و تحقیق و پژوهش ارائه گردد.

تعاریف و مفاهیم

مفهوم اینترنت اشیا به ارتباط مجموعه‌‎ای از اشیا، دستگاه‌‎ها، انسان‎‌ها، حیوانات و ماشین‌‎آلات اشاره دارد که در آن تمامی عناصر علاوه بر ارتباط با عناصر هم جنس خود، می‎توانند با دیگر عناصر نیز ارتباط داشته باشند. در واقع اینترنت اشیا یک شبکه متصل و متشکل از چندین موجودیت است که توانسته با افزودن قابلیت پردازش و هوش مصنوعی، دنیای فیزیکی و سایبری را  یکپارچه نماید ……

معماری

تمامی قابلیت‌‎های گفته شده در بخش مفاهیم اینترنت اشیا، تحت معماری لایه‌‎ای اینترنت اشیا قرار دارند و جهت بکارگیری این مفهوم در هر بخشی باید معماری آن پیاده‌‎سازی گردد. تاکنون معماری‎‌های متفاوتی به واسطه موسسات تحقیقاتی برای اینترنت اشیا ارائه گشته ولی یکی از محبوب‎ترین معماری‎‎‌ها، معماری 4 لایه مرجع است ……

استانداردها و پروتکل‌ها

علاوه بر استانداردها و پروتکل‌های ارتباطی که در بخش معماری به آن‌ها اشاره شده، استانداردها و پروتکل‌های داده‌ای دیگری در اینترنت اشیا وجود دارند که موجب ایجاد یکپارچگی در راهکارهای مبتنی بر آن می‌شوند. استفاده از پروتکل‌های استاندارد موجب می‌شود که کاربردهای مبتنی بر پروتكل‌های استاندارد مقیاس‌پذیری بیشتری نسبت به پروتکل‌های اختصاصی داشته باشند ……

امنیت و حریم خصوصی

این مفهوم نوظهور دارای آسیب‌پذیری‌ها و چالش‌های امنیتی است، به‌طوری‌که می‌توان از امنیت، تحت عنوان «پاشنه آشیل اینترنت اشیا» یاد کرد. این آسیب‌پذیری‌ها باعث ایجاد نگرانی‌های جدی در خصوص توسعه این فناوری شده است. نگرانی‌های مربوط به امنیت اینترنت اشیا و آسیب‌پذیری‌های آن مربوط به تمامی لایه‌ها است و باید به این مسئله در تمامی بخش‌ها توجه شود ……

کاربردها

با توجه به کاهش هزینه‌های سخت‌افزاری و اندازه سنسورها، ارتقای شبکه‌های مخابراتی پر سرعت، پیدایش پردازش ابر، مه و لبه و همچنین افزایش قابلیت توسعه برنامه‌های کاربردی؛ اینترنت اشیا در کاربردهای وسیعی به کار گرفته شده است و با ارتقای مداوم زیرساخت آن می‌توان بر نوآوری‌های موجود در هر بخش و صنعت افزود تا بهره‌وری را افزایش داد و فرآیندها را تسهیل نمود ……

شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها

امروزه شرکت‌ها و استارتاپ‌های زیادی در سراسر جهان و حتی ایران، محصولات و خدمات مبتنی بر اینترنت اشیا را ارائه می‌کنند. این شرکت‌ها در زمینه تولید دستگاه، ارائه ماژول‌های ارتباطی، توسعه پلتفرم، طراحی اپلیکیشن‌های کاربردی، امنیت و راهکارهای انتها به انتها فعالیت دارند و به طیف وسیعی از کاربران خدمات ارائه می‌کنند. برخی از این شرکت‌ها و استارتاپ‌های ……

اکوسیستم

شکل‌گیری اکوسیستم اینترنت اشیا نیازمند شناسایی تمامی فعالان این حوزه است. در این بخش، با معرفی شرکت‌ها، استارتاپ‌ها، آزمایشگاه‌ها، آموزشگاه‌ها و تمامی بخش‌های فعال در زمینه اینترنت اشیا و هوشمندسازی در کشور سعی شده است که یک تصویر کلی از خدمات و محصولات موجود ارائه گردد ……

بیشتر بشناسیم

معرفی افراد سرشناس و تاثیرگذاران در زمینه‌های مختلف اینترنت اشیا با هدف ایجاد امکان برقراری ارتباط و استفاده از دانش و تجربیات آن‌ها در زمینه‌های مرتبط ……