مرکز تحقیقات اینترنت اشیا » اخبار IoT

گزارش کامل برگزاری دوره چهارم آموزش جامع اینترنت اشیا (IoT WAY4)

iotway4.3

 

گزارش کامل برگزاری دوره چهارم آموزش جامع اینترنت اشیا (IoT WAY4)


دوره چهارم آموزش جامع اینترنت اشیا در روزهای پنجسنبه 22 آذر ماه وجمعه 23 آذرماه سال  1397 با همکاری مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) در تهران و در ساختمان ساتبا واقع در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

-روز اول این دوره در قالب 5 کلاس و در 8 ساعت ارائه شد:

 دربخش اول آقای مهندس قیصری پس از ایراد سخنرانی و خوش آمدگویی به حضار به تدریس مفاهیم اولیه، تاریخچه،معماری و زنجیره ارزش اینترنت اشیا و اقتصاد آن پرداختند. دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا وي در خصوص فضاسازي اينترنت اشيا و ارتباطات میان‌رشته‌ای اين حوزه توضيح داد: فناوری اينترنت اشيا توانسته یک چارچوب همکاری مشترک میان اکثر رشته‌های مهندسی همچون الکترونیک، برق، مخابرات، سخت‌افزار، نرم‌افزار، شبکه، هوش مصنوعی، امنیت و… فراهم کرده و می‌توان ادعا کرد که یکی از بزرگ‌ترین میان‌رشته‌ای های دنیا نام‌گرفته است و از سال 2018 تمام مشاغلی که ایجاد میشوند IoT بیس خواهند بود.

 پس از استراحت کوتاهی در بخش دوم خانم دکتر غمخواری به تشریح سخت افزار، سنسور و گجت های اینترنت اشیا، ملاحظات انتخاب سخت افزار اینترنت اشیا، مهارت های مورد نیاز طراحی و توسعه اینترنت اشیا ، ضرورت داشتن دانش سخت افزارهای اینترنت اشیا برای عموم افراد، شرکت های سازنده دستگاه های اینترنت اشیا، بخش های اصلی سخت افزار دستگاه های اینترنت اشیا پرداختند.

سومین بخش از دوره به بررسی مفهوم ارتباطات و مخابرات اینترنت اشیا اختصاص یافت. دکتر احمدی مدرس این بخش عناوینی همچون ارتباطات اینترنت اشیا، جنبه های تجاری اینترنت اشیا، انواع سرویس های موردنیاز در اینترنت اشیا، اکوسیستم اینترنت اشیا ، انواع فناوری های ارتباطی در اینترنت اشیا، جریان بهره برداری از اینترنت اشیا را ارائه کرده و در حین تدریس به سوالات حضار پاسخ دادند.

در بخش چهارم جناب مهندس تایانلو، به بررسی پلتفرم اینترنت اشیا و مفاهیم کاربردی پلتفرم در اینترنت اشیا، مفهوم پلتفرم، طبقه بندی پلتفرم از دیدگاه عملکرد، پلتفرم های پرکاربرد، مقایسه پلتفرم های متن باز اینترنت اشیا پرداختند.

در بخش پایانی روز پنجشنبه به بررسی موضوع کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا پرداخته شد که آقای مهندس جلیلی مباحثی مانند: کاربردهای هوش مصنوعی در اینترنت اشیا، یادگیری ماشین و ابزارها، سناریو پیاده سازی یادگیری ماشین و… را مطرح کردند. و در پایان به سوالات حضار پاسخ دادند.

 

 iotway4.3

-دومین روز دوره نیز در قالب 5 کلاس و 9 ساعت به شرح زیر برگزار گردید:

 در بخش اول با تدریس جناب آقای مهندس حسن یاری و با موضوع مدیریت هوشمند انرژی با اینترنت اشیا آغاز شد که مورد توجه حضار قرار گرفت. از جمله مباحثی که در این تدریس عنوان شد: چیستی انرژِی، راهکارهای استفاده از هوشمندی، میزان مصرف انرژی در ایران و مقایسه شدت مصرف انرژی در ایران  نسبت به سایر جهان،ارائه راه حل هایی برای کاهش مصرف انرژی و… .

دومین بخش از این دوره آموزشی مربوط به بحث امنیت و حریم خصوصی اینترنت اشیا بود که با تدریس آقای دکتر بهشتی ارائه شد. نکات ویژه ی مطرح شده در این بخش عبارتند از: چالش های امنیتی IoT ، حریم خصوصی در IoT، IoT و فناوری BC.

پس از ناهار و استراحت ارائه بخش سوم آغاز شد.خانم دکتر محبان در این قسمت به تدریس تجاری سازی و تیم سازی اینترنت اشیا پرداختند.گام های راه اندازی استارتاپ های اینترنت اشیا، مشاغل جدید اینترنت اشیا، تجاری سازی، و تیم سازی پروژه های اینترنت اشیا از مهمترین سرفصل های این ارائه بود.

چهارمین بخش از دوره به تشریح نحوه پیاده سازی سناریوها اختصاص یافت که پس از توضیحات جناب آقای مهندس تایانلو و خانم دکتر غمخوار، حضار آمادگی لازم برای اجرای عملی سناریوها را پیدا کردند. و پس از گروه بندی به محل اجرای عملی راهنمایی شدند.

در بخش پایانی پس از استقرار گروه ها در محل مورد نظر با آموزش و راهنمایی تیم متخصص سخت افزار مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به اجرای عملی سناریوهای هوشمند سازی پرداختند.

در کارگاه عملی 5 سناریو هوشمند سازی  با موضوعات :

سنجش دما، لرزش و تشخیص نور

سنجش دما، نور و رطوبت خاک

سنجش دود، نور و فاصله

سنجش دود، حرکت و لرزش

سنجش فاصله و لرزش

اجرا گردید.

اجرای سناریو ها به صورت گردشی بین هر 5 گروه انجام شد و همه گروه ها با 5 سناریوی عملی آشنا شدند.

 

iotway4.1

این دوره با حضور جمعی از متخصصین، دانشجویان،فعالان حوزه اینترنت اشیا و خبرنگاران حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد.

قیصری در خصوص میزان پیشرفت اینترنت اشیا در کشورمان عنوان کرد، بزرگترین ضعف این رشته در ایران عدم وجود اکوسیستم و زنجیره ارزش در اینترنت اشیا است. همچنین گفت: بیشترین سرمایه گذاری اینترنت اشیا در جهان دربخش صنعت ، خانه هوشمند و انرژی است.

علاقه مندان میتوانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به آدرس www.IoTiran.com مراجعه نموده و یا سازمان هایی که علاقه مند به دوره های اختصاصی هستند با شماره 77199154 تماس حاصل نمایند.

 iotway4.5

 

iotway4.4 

 

عضویت در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین اخبار و دستاوردهای ایران و جهان در زمینه هوشمندسازی و اینترنت اشیا می توانید عضو باشگاه خبری ما شوید.

این پست را با دوستان خود به اشتراک بگذارید