گزارش پایانی “دوره آموزش کاربردی پلتفرم اینترنت اشیا”
دوره آموزش کاربردی پلتفرم اینترنت اشیا (IoT PLAT) با هدف ارتقاء سطح دانش و انتقال فن آوری اینترنت اشیا به کشور در روز پنجشنبه 12مهرماه 97 برگزار و با اعطای گواهی معتبر مرکز تحقیقات اینترنت اشیا ایران به شرکت کنندگان پایان یافت.
این دوره شامل 3 نشست تخصصی و اجرای سناریوهای عملی توسط شرکت کنندگان بود که گزارش کامل آن به شرح زیر است:
در آغاز دوره برای درک بیشتر حضار از مفاهیم پایه ای اینترنت اشیا جناب مهندس قیصری دبیر اجرایی دوره، درباره مفاهیم اولیه، تاریخچه، معماری و زنجیره ی ارزش و اقتصاد اینترنت اشیا با سرفصل های:
-تاریخچه، مفاهیم و معماری اینترنت اشیا
-کاربردهای اینترنت اشیا
-اکوسیستم و زنجیره ارزش اینترنت اشیا
-معماری اینترنت اشیا
-سنسورها و دستگاه های هوشمند
-چرخه حیات اطلاعات در IoT
-شبکه های ارتباطی
-لایه های اینترنت اشیا
-کامپوننت های پلتفرم های تجاری برتر موجود در دنیا
-اینترنت اشیا و کابرد آن در صنایع مختلف
صحبت کردند و در پایان به سوالات حضار در مورد موضوع بحث پاسخ دادند.
در این راستا، دبیر اجرایی دوره ، برخی موضوعات محوری این دوره را چنین اعلام کرد:
-کاربرد پلتفرم در زیرساخت اینترنت اشیا
-انواع روش سرویس دهی یک پلتفرم در اینترنت اشیا
-زیرساخت مناسب برای راه اندازی یک پلتفرم پایدار
-بررسی لایه های کاربردی پلتفرم
-امنیت پلتفرم در سطح ارتباطات، زیرساخت هاستینگ، اعتبارسنجی
-بررسی روش های انتخاب پلتفرم متناسب با کاربرد موردنیاز
-معرفی جامع پلتفرم های رایج و مهم دنیا
جناب آقای مهندس تایانلو مدرس دوره، در نشست اول به تشریح مفاهیم پایه ای پلتفرم، تجزیه و تحلیل اجزای سازنده پلتفرم و بررسی معیارهای پلتفرم ایمن و راه کارهای ایمن سازی پرداختند. ودر پایان نشست به سوالات حضار پاسخ دادند.ایشان در نشست دوم به بررسی تخصصی و فنی پلتفرم های تجاری و پلتفرم های متن باز پرداخته و پلتفرم هایی از جمله: ibm، cisco، thinsboard و… را شرح دادند.
در نشست پایانی جناب مهندس تایانلو به معرفی جامع پلفترم thinsboard و نصب و راه اندازی، بررسی امکانات پلتفرم در یک نگاه، بررسی بخش device، asset، rule engine و… پرداختند و در پایان شرکت کنندگان برای یادگیری بهتر و مفیدتر سناریوهای عملی را به صورت گروهی اجرا کردند.
در این دوره یک اپلیکیشن رایگان به شرکت کنندگان ارائه گردید که امکان پیاده سازی و اجرای سناریوهای مورد نظر خودشان روی پلتفرم را بدون حضور سنسور داشته باشند. همچنین هر شرکت کننده می تواند پلتفرم مورد نظر خود را طراحی و دشبوردهای گرافیکی بعنوان خروجی کار آماده کند.
هم اکنون این امکان برای اشخاص و یا شرکت ها و سازمان های علاقمند فراهم است تا در صورت تمایل به برگزاری دورههای آموزشی حضوری، از طریق ایمیل info@iotiran.com و یا تلفن 02177199154 با مرکز ارتباط برقرار نمایند.