|
تحلیل ها:
|
|
نظر1:
به عنوان کسی که چند سالی درگیر مباحث اینترنت اشیاء بودم و امروز روی موارد دیگری تمرکز کرده ام، فکر میکنم حتی طرح مباحث مربوط به اینترنت اشیاء نیز برای شرایطی که ایران از لحاظ زیرساختهای فناورانه و نوع مدیریت دارد زود است.
حسین غضنفری – ارشد فناوری اطلاعات
|
|
نظر2:
هموراه رشد سریع تکنولوژی و عرضه آن توسط تولید کنندگان به دیگر کشورها چالشهایی به همراه خواهد داشت از جمله عدم آماده سازی زیر ساخت ها، عدم نیاز سنجی صحیح برای پرورش متخصص و مهم ترین مشکل عدم تطابق و تدوین سیاست ها حول محور تکنولوژی های جدید میباشد. اما این موضوع چه ابعادی را شامل میشود. ظهور اینترنت اشیاء و به طبع مورد توجه قرار گرفتن آن توسط متخصصین جوامع و سران کشور ها غیر قابل انکار میباشد . اما به دلیل عدم وجود سه رکن ذکر شده در بالا صرفا این تکنولوژي بینظیر که بشدت میتواند در افزایش رفاه بشیریت گام بردارد تبدیل شده است به یک بحث کاملا تئوری. تولید کنندگان متخصصین در هر ابعادی که اقدام میکنند به پیاده سازی پروژه های مبتنی بر اینترنت اشیاء با ۳ سوال مهم روبرو خواهند شد : 1. آیا متولی در کشور برای ارایه زیر ساخت مناسب در ابعاد گستر موجود است؟ 2. آیا قانون گذاران با بررسی دقیق بر چالش مالکیت داده راه کاری و یا چهار چوبی مناسب تدوین کرده اند؟ 3. آیا لایه های مختلف توسط سرویس دهنده های مختلف ارائه شده اند ؟ و یا یک تولید کننده نیازمند آن است که در تمامی لایه های اینترنت اشیاء خود ورود کرده و تولید کند.
هادی تایانلو – طراح زیر ساخت مبتنی بر کلود
|
|
نظر3:
سلام و ادب بنظرم همه موارد ذکر شده به عنوان چالشهای پیاده سازی اینترنت اشیا حائز اهمیت هستند. زیرساختهای لازم در هر پروژه و هر نوع فناوری مورد کاربرد متفاوت هستند ولی در مجموع بنظر می رسد نظرات دریافتی بیشتر از سمت طراحان و توسعه دهندگان بوده ولی مشکلات اصلی بیشتر در سمت تقاضا و عدم ادراک مناسب از منافع و توجیه اقتصادی به کارگیری راه حلهای پیشنهادی اینترنت اشیا تاکنون (بویژه با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر جامعه) می باشد. با آرزوی موفقیت.
حبیب کراری – دکتری مدیریت – دانشگاه تهران
|
|
نظر4:
با توجه به شرایط فعلی، به نظر بنده شرکت های خارجی، ریسک بالای سرمایه گذاری در پروژه های اینترنت اشیا ایران را نمی پذیرند و صد البته این موضوع، می تواند برای داخلی ها، فرصت خیلی خوبی باشد، البته اگر ما توانسته باشیم، دانش آن را در زمان مقتضی به کشور منتقل کنیم. البته شاید بتونیم برای مدت کوتاهی، روی کمک کشورهایی نظیر چین حساب کنیم، اما به نظرم تلاش برای انتقال فناوری به کشور، از هر چیزی در حال حاضر، مفیدتر و موثر تراست.
سامان نجفی – کارشناس ارشد هواشناسی
|
|
نظر5:
یکی از مهمترین عوامل استفاده از تکنولوژی های نوین آمادگی زیر ساخت های کشور می باشد اما زیر ساخت فقط آمادگی تکنولوژیک و فناوری نیست بلکه مهمترین زیر ساخت شناخت و احساس نیاز مسئولین تصمیم گیر و تصمیم ساز می باشد که در سطح کلان کشور اثر گذار خواهند بود.
بحمدالله اکنون در وضعیتی قرار داریم که اگر تجهیزات را در حد تولید نداشته باشیم در صورت اراده، توان خرید و ورود آن ممکن است اما ایا تاکنون در پروژه ای بصورت سیاست گذاری شده و کلان پیش بینی این موارد انجام شده است یا فقط در حد ارایه شرکت های جز و کل جهت بهره برداری مالی اقدام گرفته بنابراین بنده اعتقاد دارم این موارد بایستی بصورت حاکمیتی و سیاست گذاری شده اعمال گردد تا نتایج ان در بحث حقوقی و بعد زیر ساخت های تکنولوژیک و فناوری در اختیار قرار بگیرد.
بهروز صالحی – کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
|
|
نظر6:
تا زمانی که کاربران و سرمایه گذاران از امنیت سیستم های مبتنی بر اینترنت اشیا مطمین نباشند سرمایه گذاری ضعیف خواهد بود. مهمترین دغدغه کاربران علی رغم توجه به رفاه نسبی که اینترنت اشیا همراه می آورد، امنیت هست. تدوین استانداردها و ارتقا امنیت چنین سیستمهایی باید اولویت اول باشند.
دکتر داود وحدت – استاد و هیئت علمی دانشگاه
|
|
نظر7:
مهمترین چالش پیاده سازی اینترنت اشیا در کشور از نظر من
1. فقدان استانداردهای امنیتی و مرحله ای در ایران و بسیاری از کشورهایی که همکاری صنعت و دانشگاه در آنها ناچیز است باعث شده شرکت های پیشرو که قصد پیاده سازی اینتزنت اشیا را دارند با مشکل مواجه شوند.
عملا برای پیاده سازی سطوح امنیت و پوشش شبکه رفرنس معتبر مطابق با نیازی که مصرف کننده دارد (که ممکنه یک سازمان یا کارخانه یا فرد باشد) وجود ندارد. به عنوان مثال سوال اینجاست که چه سطحی از امنیت یا تکنولوژی برای کاربرد آنها مناسب تر است؟ هنوز استانداردها جهانی نشده و در کشور های پیشرو از دانشگاهها برای هر پروژه کمک میگیرند.
2. سهولت دسترسی به زیرساخت ارزان مطابق با نیاز حتما به پیاده سازی کاربردهای عمومی اینترنت اشیا سرعت می دهد.
مهندس محمود قلی زاده – متخصص سخت ابزار اینترنت اشیا
|
|
نظر8:
ضمن تایید نقش کلیه ی گزینه های نظرسنجی در ایجاد وضعیت کنونی اینترنت اشیا در ایران، به نظر می رسد سیاست گذاری کلان و حمایت از ایده های مطرح شده در قالب شتاب دهنده های فعال حوزه ی اینترنت اشیا، می تواند ترغیب کننده ی نیروهای جوان دارای توانمندی های بالا جهت جذب و فعالیت در حوزه ی IOT باشد. تجربه ی استارت آپ های موفق نشان می دهد که تجاری سازی ایده های درخشان به رونق اقتصاد ملی و رفاه عمومی منجر خواهد شد و رشد روز افزون شرکت های دانش بنیان را به دنبال دارد که این امر می تواند با فرهنگ سازی و برآورده ساختن نیازهای روزمره عموم مردم ، توسعه ی کمی و کیفی تکنولوژی های نوین را سرعت بخشد.
دکتر فاطمه جزایری – دانشجوی دکتری معماری سیستم های کامپیوتری دانشگاه قم
|
فرم ارسال تحلیل
{rsform 55}
|