نظر2:
سلام
به رغم تلاش شما و همکاران در شناساندن اهمیت اینترنت اشیا در زیر ساخت ها و موارد های کاربردی بسیار مهم در ایران، متاسفانه به دلایل زیر امکان سرمایه گذاری در این زمینه بسیار محدود و در حد صفر است:
1- سیاست های تحریم که به تبع آن تمام شرکت های معتبر خارجی و حتی مراکز علمی از هر گونه سرمایه گذاری و حتی همکاری علمی در ایران اجتناب می کنند. این حتی در پذیرش مقالات ایرانی برای چاپ در ژورنال های معتبر در سالیان اخیر بسیار مشهود است.
2- عدم استقبال فهم عمومی جامعه از موضوع اینترنت اشیا به دلیل عدم شناخت مناسب از این دانش نوین و مهمتر از آن اولویت بندی های بسیار مهمتر در زندگی و کار برایشان که در جهت تامین معیشت به کار آید.
3- استقبال فقط تعدادی شرکت های محدود در ایران برای سرمایه گذاری (آن هم خیلی محدود) در این زمینه، به دلیل تغییر ساختارهای پرداختی در نظام مالی کشور از پول نقد به اوراق مدت دار و آشفتگی بازار ارز و وابسته بودن شدید سرمایه گذاری اینترنت اشیا به ارز
4- فقط مدیران شرکت های دولتی و یا نیمه دولتی در این زمینه استقبال نسبی خواهند کرد که دلیلش تعهد مالی در این شرکت ها به عهده افراد نیست و بر عهده دولت و وعده های آن است و در صورت عدم پرداخت ها هیچ اشکال ساختاری در روند آن شرکت ها بوجود نمی آید.
5- سرمایه گذاری امنیتی شرکت های مخابراتی در این زمینه
6-استقبال اساتید دانشگاهی هم (با توجه به تجربه شخصی از اساتید دانشگاهی شریف، امیرکبیر ، خواجه نصیر و علوم تحقیقات و … ) از این موضوع به دلیل نو بودن و امکان چاپ مقالات در ژورنال های ISI . اما دانشجویان به دلیل عدم واگذاری این مقوله به دانشجویان، و زمان بر بودن و هزینه بر بودن آن و همچنین برای عدم راهنمایی مناسب، موضوعات مشابه دیگری را در اولویت تحقیق خود قرار می دهند تا اول بتوانند فارغ التحصیل شوند تا محقق.
امیر عندلیب – دانشجوی دکتری مدیریت ساخت
|