بررسی خانه ی هوشمند، راهی برای کاهش میزان انرژی مصرفی خانوارها
براساس پیش بینی های انجام شده تا سال 2020، 7.5 میلیارد نفر جمعیت در جهان وجود خواهد داشت و مصرف انرژی در مقایسه با سال 2000 به میزان 75 درصد چه در کشورهای در حال توسعه و چه توسعه یافته افزایش خواهد یافت. این یعنی افزایش مصرف 37.5 درصدی در هر 10سال. هم چنین گزارشات برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد نشان میدهد مصارف ساختمانها 30 تا 40 درصد کل مصرف انرژی اولیه در جهان میباشد این اتلافها میتواند ناشی از برخی عادات نادرست یا امکانات و تجهیزات ضعیف باشد.
در این مطلب به بررسی خانه ی هوشمند که راهی برای کاهش میزان انرژی مصرفی خانوارها میباشند خواهیم پرداخت.
خانه ی هوشمند:
خانه هوشمند خانه ای است که در آن همه ی وسایل با یک دستگاه مرکزی کنترل میشوند. کنترل چراغها، دما، لوازم خانگی، قفلها، انواع مختلفی از دوربین ها، سیستمهای سرمایش وگرمایش، صوت، تصویر و پرده ها از هر جای خانه و حتی دور از خانه مقدور میباشد.
فرض کنید در فضای بازی با تعداد زیادی ساختمان قرار داریم. آیا در مورد اینکه کدام ساختمان بیشترین مصرف انرژی را دارد میتوان اطلاعی داشت؟ آیا میتوان در مورد علت میزان برق مصرفی هر ساختمان اطلاع داشت؟
آیا میتوان میزان برق مصرفی 48 ساعت آیندهی هر ساختمان و مجموعه ی ساختمانها را تخمین زد؟ میزان برق مصرفی ماه آینده و یا سال آینده را چطور؟
راههای رسیدن برای کاهش میزان مصرف انرژی ساختمانها چیست؟
راه حل:
برای دسترسی به میزان برق مصرفی هر ساختمان اولین قدم مانیتورینگ ساختمان توسط سنسورها برای دریافت میزان برق مصرفی آن ساختمان است. با استفاده از سنسورهای مختلف درصد میزان برق مصرفی هر قسمت از ساختمان را میتوان به طور تفکیک شده به دست آورد.
AI (artificial intelligence)
دیتاهای خامی که از سنسورهای مختلف و ساختمان های مختلف به ما داده شده است به طور خام غیر قابل فهم بوده و باید تحلیل هایی را بر روی آن انجام داد.
هوش مصنوعی(AI) به ما اجازه میدهد تا تحلیل هایی را بر روی دیتاها برای بهتر فهمیدن میزان انرژی مصرفی مفید هر ساختمان، میزان انرژی تلف شده آن ساختمان، تخمین حدودی انرژی مصرفی در چند روز آینده و … را بدست آورد.
برقراری ارتباط بین ساختمانها، پیش بینی و بهبود میزان برق مصرفی را میتوان توسط AI ها تامین کرد.
طبق تخمین زده شده با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء و هوشمندسازی ساختمانها میتوان حداقل 20% میزان برق مصرفی هر ساختمان را کاهش داد(حدود کاهش انرژی مصرفی)
مزایای طرح ساختمان هوشمند به طور کلی:
استفادهی بهینه از برق مصرفی، جلوگیری از هزینههای اضافی، کاهش کربن تولید شده و کاهش برق مصرفی هر ساختمان از مزایای اولیه ی این طرح است.
-کنترل از راه دور بر خانه
-کنترل تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
-کنترل سیستمهای روشنایی
-کنترل تهویه مطبوع
-سیستم اعلام و حریق و کنترل دود
-کنترل تردد و حفاظت
-مدیریت آسانسورها در زمانهای خاص
-افزایش امنیت خانه از راه دور
-میزان درصد مصرف انرژی در ساختمانها:
همانطور که از شکل بالا مشخص است بیشترین میزان مصرف انرژی در منازل مسکونی مربوط به سرمایش و گرمایش منازل میباشد. با استفاده از یک ترموستات برنامه ریزی شده میتوان دمای ساختمان را در زمانها و ساعات مختلف و یا در فصلهای مختلف تنظیم کرد. از طرفی میتوان از مصرف بی دلیل وسائل گرمایشی در زمانی که کسی در منزل حضور ندارد نیز جلوگیری کرد.
دومین میزان مصرف ساختمانها مربوط به روشنایی و لوازم جانبی مربوط به آن است.که از این میزان 25% آن به طور مستقیم فقط صرفا مربوط به لامپهای خانه می شود. صرفا با خاموش کردن لامپها در زمانی که شما نیازی به آن ندارید(چه با استفاده از سنسورهای حرکتی و چه با تایمرهای اتوماتیک) میتوان باعث کاهش این مقدار از انرژی شد.
Source: https://www.smarthome.com/sc-save-energy-the-smarthome-way